Duitse TV


Topic gestart door Camera Obscura op 28-09-2013 (1 post)
 1. Camera Obscura

  Gebruiker
  Joined: 12-07-2009
  Posts: 430


  Waren Duitse TV-series in Nederland typisch iets uit mijn jeugd, of is dat er nog? Beetje een TROS-dingetje: "Tatort" uiteraard, maar ook "Der Fahnder", "Derrick" natuurlijk, "Der Alte", maar ook flauwekul als "Die Schwarzwaldklinik" en "Ein Schloss am Wörthersee" (dat was Oostenrijks, en de manier waarop die Joegoslavische gastarbeiders als onnozele Balkan-idioten werden neergeet was zó politiek incorrect dat het toen al mijn tenen deed krommen). "Kommissar Rex" met die suffe herdershond kwam op RTL 4 in de jaren '90, maar daar vond ik geen zak aan..

  Maar één van de beste, meer een beetje de Duitse tegenhanger van grit&dirt series als Hill Street Blues, keken jullie ook naar "Der Fahnder"? Serieus fijne serie was dat.

  Get the Video Widget

  Tatort is legendarisch natuurlijk, maar die keek ik vooral op de Duitse TV (en kijk ik nu nog vrij trouw...), maar dat waren meer films vaak, 90 minuten lang. Mijn favorieten waren vooral die met Götz George als Schimanski, die in de jaren '80 de terra stompte. Hamburg, Duisburg, waar het maar los ging.

  # Geplaatst op 28-09-2013 om 20:41

Reply

You must log in to post.